Mariken Spuij

dr. Mariken Spuij


Klinisch Psycholoog/ Psychotherapeut (kinderen, jongeren en volwassenen), NVO Orthopedagoog Generalist, Cognitief gedragstherapeut VGCt, EMDR-Practitioner Europe, Psychotraumatherapeut NtVP,  Kinder- en jeugdpsychotherapeut VKJPIn 1995 ben ik aan de Universiteit Utrecht afgestudeerd als Orthopedagoog. Sindsdien werk ik aan diezelfde Universiteit als Universitair Docent. Ik geef daar les in diagnostiek en behandeling en coördineer de stage van studenten die de Universitaire Academische  Master Orthopedagogiek volgen.


Mijn werkzaamheden aan de Universiteit heb ik altijd gecombineerd met werken in de praktijk. Ik ben op de eerste plaats gespecialiseerd in de hulpverlening aan kinderen, jongeren en hun ouders. De laatste jaren ben ik daarbij steeds meer volwassenen gaan zien. Ik werk vanuit de visie dat hulp zo kort moet zijn als kan, maar zo lang moet duren als nodig. Ik combineer verschillende therapeutische referentiekaders zoals integratieve psychotherapie, cognitieve gedragstherapie, EMDR en spelpsychotherapie. Ik werk zowel individueel als met gezinnen.


Ik vind het belangrijk om samen met mijn cliënt te onderzoeken hoe het komt dat de problemen zijn ontstaan en te zoeken naar oplossingen. In mijn ogen is dat altijd maatwerk. Er bestaan geen standaard oplossingen voor problemen. Vanzelfsprekend baseer ik mij graag op wetenschappelijk onderbouwde principes.


Ik ben gespecialiseerd in rouw en verliesverwerking. In 2014 promoveerde ik op Gecompliceerde rouw bij kinderen en jongeren en in 2017 verscheen er een populair wetenschappelijk boek over rouw bij kinderen en jongeren bij Uitgeverij Nieuwezijds. Samen met prof. dr. P.A. Boelen ontwikkelde ik RouwHulp en ben ik betrokken bij de oprichting van het Landelijk Centrum Traumatische Rouw.

Kwalificaties en registraties


Pedagogische Wetenschappen, Universiteit Utrecht (1995)

GZ-Psycholoog, Klinisch Psycholoog (BIG nr: 99036576425)

Psychotherapeut (BIG nr: 09036576416)

NVO Orthopedagoog-Generalist, tevens supervisor (NVO nr: 4100)

Cognitief Gedragstherapeut -VGCt, tevens supervisor (VGCt nr: 002811)

Lid-specialist van de Vereniging voor Kinder en Jeugd Psychotherapie (VKJP), tevens supervisor.

EMDR-practitioner Europe, Lid van de Vereniging EMDR Nederland (VEN)

Psychotraumatherapeut, Lid van de Nederlandstalige Vereniging voor Psychotrauma (NtVP)


Lid van de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP)

Lid van Nederlandse Vereniging voor Gz-psychologen (NVGzP)


Zie ook mijn persoonlijke website: www.marikenspuij.nl en www.rouwhulp.nlSpecialisaties

Rouw en verliesverwerking

Trauma, angst, depressie

Cognitieve gedragstherapie

EMDR

Speltherapie

Psychotherapie

Sperwerkamp 40

3972 WG Driebergen-Rijsenburg

0343-769154

info@topp-zorg.nl

TOPP-zorg


Therapie Onderzoek Psychologen Pedagogen


Een kleinschalige groepspraktijk in het midden van Nederland die hulp biedt aan kinderen, jongeren en volwassenen. We zijn gespecialiseerd in rouw, trauma, angst, depressie, medisch onbegrepen lichamelijke klachten, hoogbegaafdheid en diagnostiek. Maar we bieden ook hulp bij uiteenlopende andere problemen. Neem daarom altijd contact op om te kijken wat we voor jou, je kind of je gezin kunnen betekenen.

© Copyright. All Rights Reserved.