Margreet Scherpenisse

drs. Margreet Scherpenisse

NiP Kinder en Jeugdpsycholoog, Orthopedagoog, Schoolpsycholoog
Wat is er aan de hand? en Wat kunnen en gaan we doen om dit te verbeteren? Dat zijn de vragen die bij mij voorop staan in het werk met kinderen en jeugdigen. Mijn expertise ligt op gebied van gedragsproblemen en emotionele problemen, waarbij kinderen vastlopen in hun dagelijks functioneren thuis en/of op school. Ik zie dat ouders, leerkrachten, maar ook de kinderen zelf last hebben van de problemen, maar vaak niet meer weten hoe ze uit de situatie komen waar ze in zitten. Samenwerken met kinderen, hun ouders en school is voor mij van groot belang; juist door een goede afstemming bereiken we resultaat!


Ik ben opgeleid als  orthopedagoog (afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht) en gespecialiseerd tot schoolpsycholoog (postacademische opleiding in Amsterdam). Ik heb een uitgebreide ervaring binnen regulier en speciaal (basis)onderwijs. Ik werk veel met kinderen met een lager dan gemiddelde begaafdheid.

Naast mijn werk bij TOPP-zorg werk ik als schoolpsycholoog op een school voor speciaal basisonderwijs. Ook begeleid ik als stagedocent studenten van de universiteit Utrecht tijdens hun masterstage aan de opleiding tot orthopedagoog.


Kwalificaties en registraties


Pedagogische Wetenschappen, Universiteit Utrecht (1999)

Schoolpsycholoog, RINO Amsterdam (2009)

NIP Kinder & Jeugdpsycholoog (NIP nr: 222125)


AGB-code: 94104010Specialisaties

Handelingsgerichte Diagnostiek

Onderwijs

Gedragsproblemen

Emotionele problemen

Laagbegaafdheid

HoogebgaafdheidSperwerkamp 40

3972 WG Driebergen-Rijsenburg

0343-769154

info@topp-zorg.nl

TOPP-zorg


Therapie Onderzoek Psychologen Pedagogen


Een kleinschalige groepspraktijk in het midden van Nederland die hulp biedt aan kinderen, jongeren en volwassenen. We zijn gespecialiseerd in rouw, trauma, angst, depressie, medisch onbegrepen lichamelijke klachten, hoogbegaafdheid en diagnostiek. Maar we bieden ook hulp bij uiteenlopende andere problemen. Neem daarom altijd contact op om te kijken wat we voor jou, je kind of je gezin kunnen betekenen.

© Copyright. All Rights Reserved.