Maaike Waaldijk Van Schaijk

Maaike Waaldijk MSc

NVO Orthopedagoog Generalist, postmaster-orthopedagoog SKJ

 

 

Mijn carrière ben ik begonnen als fysiotherapeut, en al snel heb ik een vervolgstudie opgepakt, master Orthopedagogiek. De wisselwerking tussen psyche en lichaam vind ik buitengewoon boeiend.

Ik ben opgeleid in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (UMC Utrecht) tot Gezondheidszorgpsycholoog. Naast de medische psychologie ben ik daar tevens meerdere jaren werkzaam geweest voor het landelijk psychotraumacentrum voor kinderen en jongeren en het centrum seksueel geweld. Kinderen en jongeren zijn veerkrachtig en het is mooi te zien, dat kinderen en jongeren - met de juiste psychologische behandeling - na een ingrijpende gebeurtenis de draad van het leven weer op kunnen pakken.

 

De afgelopen jaren heb ik met veel plezier in het ziekenhuis St Jansdal (Harderwijk) gewerkt, een regionaal, algemeen ziekenhuis. Daar maakte ik onder andere deel uit van het ADHD- en het Kinderincontinentieteam. Naast poliklinische (ambulante) zorg voor kinderen en jongeren in het ziekenhuis ben ik werkzaam geweest op zowel de kinder- als de couveuseafdeling, en ook op de afdeling gynaecologie. Ik heb daarbij eveneens veel affiniteit en ervaring met het behandelen van (aanstaande) ouders opgebouwd.

 

 

Bij behandeling maak ik gebruik van verschillende therapeutische referentiekaders, zoals EMDR, cognitieve gedragstherapie en oplossingsgerichte therapie. Ik vind het belangrijk gebruik te maken van bewezen effectieve behandelmethoden en deze natuurlijk af te stemmen op de behoeften en wensen van de cliënt. Bij kinderen en jongeren is de samenwerking met ouder(s)/verzorger(s) en de verdere omgeving (bijv. school) wat mij betreft tevens van groot belang.

Kwalificaties en registraties

 

Master Orthopedagogiek Universiteit Utrecht (2003)

Gz-psycholoog (nr: 79052765825)

EMDR Europe Practitioner (nr: 31758)

 

AGB-code: 94016694

 

Lid van Landelijke Vereniging Medische Psychologie (LVMP)

Lid van Nederlandse Instituut van psychologen (NIP)

Lid van Dutch Association for Infant Mental Health (DAIMH)

 

Specialisaties

Medische psychologie: o.a. medisch onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten en chronische aandoeningen

 

Trauma, angst en stemming

 

Perinatale zorg (zorg rondom de zwangerschap en bevalling)

 

Het jonge kind

 

EMDR

Cognitieve gedragstherapie

Oplossingsgerichte therapie

 

 

Sperwerkamp 40

3972 WG Driebergen-Rijsenburg

0343-769154

info@topp-zorg.nl

TOPP-zorg

 

Therapie Onderzoek Psychologen Pedagogen

 

Een kleinschalige groepspraktijk in het midden van Nederland die hulp biedt aan kinderen, jongeren en volwassenen. We zijn gespecialiseerd in rouw, trauma, angst, depressie, medisch onbegrepen lichamelijke klachten, hoogbegaafdheid en diagnostiek. Maar we bieden ook hulp bij uiteenlopende andere problemen. Neem daarom altijd contact op om te kijken wat we voor jou, je kind of je gezin kunnen betekenen.

© Copyright. All Rights Reserved.