Els van den Bosch

drs. Els van den Bosch

Orthopedagoog, Psychotherapeut (kinderen, jongeren en volwassenen), EMDR-therapeut, Cognitief gedragstherapeut VGCt

Ik voel mij pedagoog in hart en nieren. Vanuit het werken met kinderen in het onderwijs, waar de gezonde ontwikkeling aanvankelijk voor mij centraal stond, is er gaandeweg een steeds grotere belangstelling ontstaan voor kinderen waarbij hun ontwikkeling door kleine en grotere problemen niet vanzelfsprekend verloopt. Wat betekent dit voor de kinderen zelf, voor hun ouders, voor leerkrachten en beroepskrachten die met deze kinderen werken?

Als een olievlek heeft mijn interesse zich uitgebreid en heb ik me, in een continue proces van scholing, ontwikkeld tot waar ik nu sta: orthopedagoog (2003), cognitief gedragstherapeut (2010) en psychotherapeut (2015). Inmiddels behandel ik cliënten van nul tot negentig waarbij er aandacht voor de context is en de leergeschiedenis een belangrijke rol kan spelen in de therapie. 

Naast onder anderen een ruime ervaring in het geven van ouderbegeleiding en trainingen, heb ik ook ervaring in het werken met hoogbegaafde volwassenen in combinatie met stemmingsproblematiek (angst, depressie). 

Ik werk graag vanuit verschillende referentiekaders en vind het een uitdaging om samen met kinderen en ouders te zoeken naar dat wat het beste aansluit bij de problematiek in de gegeven omstandigheden.

Ook voor volwassenen die bij mij in behandeling komen geldt dat we samen zoeken naar het best passende aanbod.  Daarbij kunt u denken aan cognitieve gedragstherapie (CGT), oplossingsgerichte therapie (IBSR), interpersoonlijke psychotherapie (IPT) en emotiegerichte therapie  (EFT).

Naast mijn werk als therapeut verzorg ik onderwijs aan de Universiteit Utrecht op het gebied van diagnostiek en behandeling en begeleid ik studenten tijdens hun masterstage.

Kwalificaties en registraties


Doctoraal Pedagogische Wetenschappen Universiteit Utrecht (2003)

Psychotherapeut BIG (29920647616)

NVO Orthopedagoog (nr: 7181)

Cognitief Gedragstherapeut -VGCt, tevens supervisor (nr: 6357)

EMDR-therapeut , Lid van de Vereniging EMDR Nederland (VEN)


AGB-code: 94008769Specialisaties

Psychotherapie

Cognitieve gedragstherapie

Speltherapie

EMDR

Oplossingsgerichte therapie

Ouderbegeleiding

Sperwerkamp 40

3972 WG Driebergen-Rijsenburg

0343-769154

info@topp-zorg.nl

TOPP-zorg


Therapie Onderzoek Psychologen Pedagogen


Een kleinschalige groepspraktijk in het midden van Nederland die hulp biedt aan kinderen, jongeren en volwassenen. We zijn gespecialiseerd in rouw, trauma, angst, depressie, medisch onbegrepen lichamelijke klachten, hoogbegaafdheid en diagnostiek. Maar we bieden ook hulp bij uiteenlopende andere problemen. Neem daarom altijd contact op om te kijken wat we voor jou, je kind of je gezin kunnen betekenen.

© Copyright. All Rights Reserved.