Medisch onbegrepen lichamelijke klachten

Medisch onbegrepen lichamelijke klachten


Buikpijn bij iets spannends of hoofdpijn na stress. Iedereen herkent dat wel. Dat komt omdat gedachten en gevoelens van een mens nauw samenwerken met het lichaam. Er zijn niet voor niets allerlei gezegdes die daarover gaan zoals ‘Een knoop in je maag hebben’, bij iets vervelends of ‘Vlinders in je buik’, bij verliefdheid. Maar wat als de lichamelijke klachten maar niet weggaan en school, werk of sociale activiteiten zoals sport of afspreken met vrienden niet goed lukt? Als een arts dan geen oorzaak kan vinden, is dat aan de ene kant een opluchting maar aan de andere kant ontstaat de vraag wat er dan wel aan de hand is. En misschien nog wel belangrijker hoe je het beste met deze klachten om kan gaan.  Voor deze vragen en zorgen kan de hulp van TOPP-zorg worden ingeschakeld.Als je jezelf of je kind aanmeldt voor medisch onbegrepen lichamelijke klachten dan volgt er allereerst een uitnodiging voor een intake-gesprek. Tijdens dit gesprek wordt gekeken welke problemen op de voorgrond staan en wat er nodig is om de problemen te verminderen. Soms kunnen we na de intake al een behandelplan opstellen, maar soms is er ook een uitgebreider diagnostisch onderzoek nodig. Dit hangt sterk af van de vragen die er liggen. We leggen je hierover graag persoonlijk meer uit.


 

Je ontvangt een verslag van de intake en het eventuele diagnostisch onderzoek. In dit verslag staan de belangrijkste bevindingen weergegeven en wordt beschreven wat wij denken dat nodig is om de klachten te verminderen. Omdat wij het belangrijk vinden dat kinderen ook actief betrokken worden bij de hulp, krijgen zij ook een (korte) brief met daarin de belangrijkste bevindingen van de intake en het eventuele onderzoek. Deze brief is afgestemd op de leeftijd van je kind.


"Eerst baalde ik dat er geen medicijn voor was, maar nu ik anders met de vermoeidheid om ga, kan ik weer meer doen."

In de behandeling van medisch onbegrepen klachten maken we gebruik van behandelingen waarvan het effect is aangetoond. Dat betekent dat we kiezen voor cognitieve gedragstherapie (door middel van praten of door middel van spelen), oplossingsgerichte therapie en als nodig EMDR.

Sperwerkamp 40

3972 WG Driebergen-Rijsenburg

0343-769154

info@topp-zorg.nl

TOPP-zorg


Therapie Onderzoek Psychologen Pedagogen


Een kleinschalige groepspraktijk in het midden van Nederland die hulp biedt aan kinderen, jongeren en volwassenen. We zijn gespecialiseerd in rouw, trauma, angst, depressie, medisch onbegrepen lichamelijke klachten, hoogbegaafdheid en diagnostiek. Maar we bieden ook hulp bij uiteenlopende andere problemen. Neem daarom altijd contact op om te kijken wat we voor jou, je kind of je gezin kunnen betekenen.

© Copyright. All Rights Reserved.